Religion... Men allvarligt?




Religion är nog det värsta jag vet. Det verkar fungera som en jävla magnet för alla dumma människor på denna planet och även de giriga som vill håva in flis eller få makt genom dessa människor. Istället för att skriva en flera sidors avhandling om mitt hat så ska jag gå igenom de främsta anledningarna lite kort istället.

1. Krig: Merparten av de krig som utkämpats under de senaste årtusenden har startats pga religion eller åtminstone haft religion som en stark inverkan på varför man har gått ut i krig. T.ex. Perserna mot det antika Grekland, De kristnas otaliga korståg under 1000-talet och även dagens "heliga krig" av muslimerna. Alla är helt eller åtminstone till en viss del grundade på religion. Så frågan är ju hur många människor genom tiderna som har fått sätta livet till för religionen som ska vara vår frälsare och räddare i nöden när så behövs?

2. Kyrkans Makt: Att den katolska kyrkan fortfarande motsätter sig t.ex. preventivmedel och fri abort är helt galet. I den värld som vi idag lever i kryllar det av könssjukdomar, både dödliga och icke-dödliga. Så varför ska folk behöva dö för att kyrkan inte kan släppa värderingar som kommer från helt andra tider än vad vi lever i idag? Det här gör ju också att kvinnor blir gravida utan att ha planerat detta och eftersom abort inte heller ses kristligt så föds barn som inte kan tas om hand om ordentligt vilket bara leder till fattigdom och andra problem. Sjukdomar och fattigdom var knappast "Guds" idé.

3. Islams Heliga Krig och Förakt mot Kvinnor: Det här gäller dock inte alla muslimer, hur dom lever efter koranen och hur dom tolkar sina lagar skiljer sig stort från stat till stat och folk till folk. Men dom som är mest extrema och fundamentala kan ju inte vara friska någonstans. Självmordsbombare som kommer till paradiset? Kom igen? Läste i förra veckan om att en pappa armerat en bomb på sin 17-åriga dotter och skickat iväg henne för att bli martyr i Irak men hon hade istället gått till polisen och fått hjälp. DET ÄR HELT JÄVLA GALET. Att man även stenar folk till döds enligt koranens lag i t.ex. Iran gör ju så att man kväljningar, det är så sjukt bestialiskt.. finns knappt några ord för att beskriva avskyn mot detta. Kvinnoföraktet beskrivs som kultur? Finns flera länder där kvinnor varken får t.ex. köra bil, gå på sportevenemang eller träffas utan att det finns någon man närvarande. Men allvarligt, det här är 2000-talet? Släpp hörnflaggan och kom in i matchen.

Religion kan säkert hjälpa t.ex. när någon i familjen är sjuk eller har dött osv. Men mestadels så är det bara svaga människor som dras till religion i min mening. Varför tro på något som knappast existerar när man istället kan tro på individens styrka och rätt att göra sina egna val och grunda sina egna uppfattningar.

Frihet att säga vad man vill
Frihet att tycka vad man vill
Frihet att göra vad man vill


Det mina vänner är 2000-talet...

Ateism är framtiden.

/Alex "Z" Skalman

Kommentarer
Postat av: Carro

de som är trångsynta (över-religösa f*nskap aka fanatiker) är oftast de med flest åsikter.



suck.

länge sen du postade :o

2008-09-01 @ 22:52:28
URL: http://soetsur.blogspot.com
Postat av: znappe

jobbat o stått i serru :D

2008-09-02 @ 00:36:48
URL: http://menallvarligt.blogg.se/

Din åsikt räknas inte här:

Namn:
Kommer du igen?

mejl: (publiceras ej)

URL/Blogg?:

Idiotisk åsikt:

Trackback
RSS 2.0